RDM Training Plant klaar voor gebruik


De RDM Training Plant is klaar en vanaf september wordt gestart met zo’n veertig opleidingen, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter. Met de realisatie van de plant kunnen onderwijs en bedrijfsleven trainen in een levensechte oefenomgeving.

De RDM Training Plant bevindt zich in het hart van de Rotterdamse haven. Het bedrijfsleven en het techniekonderwijs kunnen hier nu samen gebruik maken van een ‘real life’ trainingsfaciliteit, bedoeld voor techniekstudenten én bestaand personeel in de haven en industrie. In levensechte simulaties laat de RDM Training Plant mbo- en hbo-jongeren fysiek kennismaken met hun toekomstige werkplek en de strenge veiligheidscultuur die daarbij hoort. Ook bestaande technici kunnen zich met branche-specifieke trainingen verder bekwamen in de vereisten van hun vak. De veiligheidsstandaarden die op de RDM Training Plant gelden, moeten de (nieuwe) standaard worden voor de complexe, risicovolle omgeving van de gehele procesindustrie.

Praktijktrainingen

De trainingen zijn in handen van de nieuwe exploitatie BV Deltalinqs Training & Services. Volgens Steven Lak, voorzitter Deltalinqs, vormt de RDM Training Plant een fase tussen het leslokaal met de gebruikelijke opstellingen enerzijds en de praktijk van een plant met een onderhoudsbehoefte anderzijds. ‘De RDM Training Plant ziet eruit als een real-life plant, waarbij we vaardigheden en gedrag kunnen trainen die werknemers beter voorbereiden op de praktijk. Trainen van medewerkers op vak- en veiligheidskennis gaat zo leiden tot hogere efficiëntie en betere kwaliteit.’ De real life training faciliteit wordt ook ingezet om meer mensen naar die technische opleidingen te krijgen.

Bron: Deltalinqs

website »

« Terug naar het overzicht

Agenda