Kroon op het Werk prijs 2017 voor de Conservator Group


Op 31 mei 2017 mocht lidbedrijf Conservator Group de Kroon op het Werk prijs 2017 in ontvangst nemen. Conservator Group heeft de prijs gewonnen, omdat ze bewezen hebben op duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Wij spraken met Daphne Holtappel, algemeen directeur/eigenaar van Conservator Group, over het winnen van deze prijs. Ze vertelt onder andere waarom de jury voor hen heeft gekozen, wanneer de plannen in werking worden gezet en wat de visie van Conservator Group voor de toekomst is. 

 

Specialist in straaltechniek
Wij richten ons bij Conservator Group op het duurzaam ondersteunen van onze klanten bij de uitvoering van industriële reiniging op een milieuverantwoorde en veilige manier. Afvalverwerkingsinstallaties worden één keer in de 18 maanden gereinigd waarbij tevens onderhoud wordt gepleegd. De Conservator Group is gespecialiseerd in het reinigen door middel van straaltechnieken, hogedruktechnieken en aanvullende activiteiten zoals detonatief reinigen. Dit wordt uitgevoerd door Online Cleaning terwijl de installatie in bedrijf is. Tevens voert 3D WearScan wanddiktemetingen uit door middel van een scansysteem.

 

Duurzaam inzetbaar personeelsbeleid
Daphne Holtappel geeft aan dat ze zich samen met SHEQ-manager Remco Hasenack inzet om een duurzaam inzetbaar personeelsbeleid in de branche te stimuleren. We nemen deel aan diverse commissies en besturen (ORSIMA, SIR en VOMI) die onderwerpen zoals arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en opleidingen op de agenda hebben staan. Bovendien vinden we het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het welzijn, de gezondheid en de motivatie van medewerkers. Zo bieden we onze medewerkers ook individuele programma’s aan om hun gezondheid te stimuleren.

Een belangrijk onderwerp binnen Conservator maar ook binnen de branche is het terugdringen van fysieke belasting. Conservator heeft een programma opgezet in samenwerking met bureau fysieke arbeid. Na een nul-meting zijn de voormannen en uitvoerders opgeleid als coach fysieke belasting die de operationele mensen ondersteunen en leren hoe ze beter kunnen tillen en bewegen. Daarnaast zijn diverse maatregelen genomen om het werk te verlichten. Dit programma stelt Conservator graag beschikbaar aan de branche. Binnen ons bedrijf hebben we ook diverse gezondheidsthema’s. Zo bieden we onze medewerkers de hulp van een voedingsdeskundige aan die werknemers helpt om af te vallen of te stoppen met roken of bieden we alternatieve medische hulp.

 

Maatschappelijke en sociale plicht
In de industriële reiniging wordt fysiek zwaar werk verricht. De ontwikkeling is dat medewerkers steeds langer moeten doorwerken. Wat wij belangrijk vinden en zien als onze sociale en maatschappelijke plicht is om medewerkers gezond te houden gedurende de periode dat ze bij ons bedrijf werkzaam zijn, maar belangrijker nog, als ze met pensioen gaan gezond van hun oude dag kunnen genieten.

Binnen de branche wordt momenteel een programma ontwikkeld die bestaan uit een aantal handvatten die door ORSIMA beschikbaar worden gesteld om andere bedrijven te gaan helpen om een duurzaam inzetbaar personeelsbeleid te implementeren. We verwachten het programma in september gereed te hebben, zodat we in oktober tijdens de dag van de industriële dienstverlening van start kunnen gaan met een strak programma op de website. Ook is een businesscoach aangetrokken die ORSIMA lidbdrijven gaat bezoeken om de behoeften van elk bedrijf te inventariseren, maar ook om de bedrijven beter te leren kennen.

 

Bevlogenheid en passie
De jury is een dag bij ons langs geweest om interviews te houden met de directie en onze medewerkers, en wij kregen complimenten van hun over de bevlogenheid en passie waarop we met duurzaam inzetbaar personeelsbeleid bezig zijn en onze kennis delen met de branche. Daphne Holtappel zegt dat deze prijs een mooie stimulans is om het duurzaam inzetbaar personeelsbeleid verder binnen Conservator te ontwikkelen, maar ook om bedrijven uit de branche te stimuleren om dit onderwerp op de agenda te zetten. 

website »

« Terug naar het overzicht

Agenda